Místní speciality

Kuchyň je v Andorrském knížectví zejména katalánská.

Mezi místní speciality patří coques (ochucené ploché koláče), trinxat (brambor a zelná mísa) a truites de carreroles (druh houbové omelety). Množství barů a hotelů poskytuje různé možnosti večerní zábavy.

Na jídelním lístku najdete speciality z ryb a korýšů v nejrůznějších variantách a v nejroztodivnějších kombinacích. Pod názvem "esqueixada" se skrývá rybí salát s kousky tresky, rajčaty a olivami, slepici tu dokážou zkombinovat s langustou, sépii s masovými knedlíčky, přesto je jídlo velmi chutné.

Ke grilování, pečení, dušení i smažení se používají všechny druhy mas, jimž často dodávají chuť tři typické zeleninové směsi: "chanfaina", z cibule, papriky, lilku a rajčete, "sofrito", z česneku, cibule, rajčete a petrželky a "picada", kde je česnek, petržel, pražené mandle a drcené piniové oříšky. K masu i rybám se servíruje "alioli", krém utřený z česneku a olivového oleje.